Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Бирена супа със свинско и фиде

Бирена супа със свинско и фиде

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Бирена супа със свинско и фиде2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6-8
"Мъжът ви не иска да яде супа? Предложете му нашата бирена супа със свинско и ще останете удивени"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 450 г
  • моркови - 3 броя
  • магданоз - 1/2 връзка
  • бира - 1 л светла
  • карамфил - 4 розички
  • канела - 1 к.л.
  • лимони - настъргана кора от 1 лимон
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 1 брой за застройка, по желание
  • оцет - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер
  • мазнина
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на късове, посолете го и го запържете в мазнина. Долейте бирата, като отделите 4 с.л. от нея, счуканите карамфилчета, канелата, настърганата лимонова кора, нарязаните на едро моркови.

Оставете да ври до напълно омекване на месото. Добавете фидето, размитото в заделената бира брашно, сол и черен пипер на вкус.

Щом фидето омекне леко, махнете бирената супа със свинско от котлона. По желание застройте супата с разбито яйце и 1-2 с.л. оцет. Накълцайте магданоза и го пуснете с още топлата супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: