Начин на приготвяне
Затоплете прясното мляко и разтворете маята и захарта в него, оставете да шупне за 10-15 минути на топло.
Пресейте брашното и солта и направете кладенче в него сипете яйцето, олиото и вече шупналата мая. Започнете да месите, като постепенно прибавяте от сметаната. Месите до получаване на меко тесто, което не лепне по ръцете.
Разделете тестото на осем еднакви топки. Оставете тестото да почине за 10 минути. В това време направете пълнежа, като смесите натрошеното сирене с белтъка. Разточете всяка топка тесто на тънка кора, намажете с олио и разпределете плънката.
Загърнете леко краищата на кората и после навийте на руло. Подредете сиренките в тава, застлана с хартия за печене, с разстояние между тях и оставете да втасат на топло за около един час.
Разбийте жълтъка с 1 с.л. вода и намажете сиренките, после поръсете със сусам. Печете в предварително загрята на 200 градуса до готовност.