Пухкави сиренки

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629955329793
Пухкави сиренки6 / 6
03/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
55 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8 бр.
"Веднъж завинаги забравете за кроасани, кифли, вафли и други закуски от магазина и се обърнете към богатата ни колекция от рецепти за закуски. Един от бисерите в нея е това предложение за пухкави сиренки."

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 600 г
  • сметсна - 200 г заквасена, на стайна температура
  • прясно мляко - 100 мл
  • мая - 20 г прясна
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • За пълнежа
  • сирене - 150 г краве
  • белтък - 1 бр.
  • олио - за намазване
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко и разтворете маята и захарта в него, оставете да шупне за 10-15 минути на топло.

Пресейте брашното и солта и направете кладенче в него сипете яйцето, олиото и вече шупналата мая. Започнете да месите, като постепенно прибавяте от сметаната. Месите до получаване на меко тесто, което не лепне по ръцете.

Разделете тестото на осем еднакви топки. Оставете тестото да почине за 10 минути. В това време направете пълнежа, като смесите натрошеното сирене с белтъка. Разточете всяка топка тесто на тънка кора, намажете с олио и разпределете плънката.

Загърнете леко краищата на кората и после навийте на руло. Подредете сиренките в тава, застлана с хартия за печене, с разстояние между тях и оставете да втасат на топло за около един час.

Разбийте жълтъка с 1 с.л. вода и намажете сиренките, после поръсете със сусам. Печете в предварително загрята на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: