Анасонови сладки

06/04/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Мнозина смятат, че ароматът на анасон е твърде специфичен и с него не бива да се подправят сладки, нооооо - грешат. И тези анасонови сладки ще им го докажат "
Приготвяне50 мин.
Готвене10 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо520
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме размекнатото масло, захарта, ванилиите, анасона и солта и разбиваме с миксер. Постепенно прибавяме жълтъците, като след всеки разбиваме добре, за да се поеме.

Последно добавяме брашното и замесваме меко тесто, което оставяме в хладилника покрито за 1 час, за да стегне.

Вадим тестото и от него късаме малки парченца, които оформяме на топки с големината на необелен лешник. Подреждаме топчетата в тава застлана с хартия за печене и ги поръсваме със сусам, като леко го притискаме, за да се задържи върху сладката. Поставяме ги в хладилника за още 30 минути.

Печем ги в предварително загрята фурна на 200 градуса, за 10 минути, докато станат златисти.

Вадим ги, охлаждаме ги за кратко и ги овалваме в пудра захар, в която сме разбъркали 2 щипки анасон на прах.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар