Начин на приготвяне
В купа смесваме размекнатото масло, захарта, ванилиите, анасона и солта и разбиваме с миксер. Постепенно прибавяме жълтъците, като след всеки разбиваме добре, за да се поеме.
Последно добавяме брашното и замесваме меко тесто, което оставяме в хладилника покрито за 1 час, за да стегне.
Вадим тестото и от него късаме малки парченца, които оформяме на топки с големината на необелен лешник. Подреждаме топчетата в тава застлана с хартия за печене и ги поръсваме със сусам, като леко го притискаме, за да се задържи върху сладката. Поставяме ги в хладилника за още 30 минути.
Печем ги в предварително загрята фурна на 200 градуса, за 10 минути, докато станат златисти.
Вадим ги, охлаждаме ги за кратко и ги овалваме в пудра захар, в която сме разбъркали 2 щипки анасон на прах.