Пухкави кифлички със сирене и магданоз

SezenSezen
Новак
2
23
3
40
05/04/2016
"Изненадайте приятелите си с тези нестандартни солени пухкави кифлички със сирене и магданоз Само да не се окаже, че имате повече приятели, отколкото кифлички ..."
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции16 бр.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 581
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр. (белтък за тестото, жълтък за намазване)
  • мая - 20 г (или 1 супена лъжица суха)
  • сол - 2 к.л.
  • захар - 2 к.л.
  • брашно - колкото поеме (около 3, 5 чаши)
  • масло - 75 г (на стайна температура)
  • сирене - 100 г
  • магданоз - 1 връзка (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко топла вода. Топлото мляко се смесва с маслото, захарта, солта, белтъка и брашното, след което за замесва меко тесто. Разделете тестото на 8 парчета.

Разточете всяко парче на лист с дебелина 1 см (не е нужно да чакате да бухне) и ги намажете с масло. Наредете разточените кори една върху друга.

С помощта на точилка разточете всички пластове на голям тънък лист (размери около 60-70 см). Срежете ги на 16 части. Върху всяка една сложете по малко магданоз и сирене и завийте на кифлички.

Наредете в намазнена тава и оставете да бухнат около 30-40 минути. Намажете с жълтъка и печете в загрята на 180 градуса фурна до получаване на златист цвят. По желание поръсете със семена.

Да ви е сладко !

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Elena Steinbach
Elena Steinbach
05.09.2016 16:28
Изядохме ги толкова бързо, че дори не успях да ги снимам...много вкусни :D
0
0
Тодорка Спасова
Страхотни на вкус .
0
0
Даниела
Даниела
07.04.2016 21:34
Найстина изглейдат много пухкави,със сигурност са и вкусни!Още утре ще ги пробвам...обещавам да пиша.
0
0
Sezen
Sezen
07.04.2016 22:20
Вкъщи ги правим много често. Много се бих зарадвала ако ги пробвате.
1
0