Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Печени дюли с телешка кайма

Печени дюли с телешка кайма

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Печени дюли с телешка кайма6 / 6
05/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • дюли - 3 бр. големи
  • телешко месо - 400 г смляно (от плешката)
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 30 г пресен
  • лук - 2 глави
  • яйца - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • бульон - 600 мл пилешки
  • магданоз - пресен
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете дюлите наполовина и ги почистете добре от семките и твърдата част. Сварете ги за около 20 минути, докато омекнат, но не много.

Смесете смляното месо с предварително настърганите джинджифил и лук, яйцето, стрития чесън, скълцаната чушка, олиото, сол и черен пипер.

Напълнете добре дюлите с каймата и ги подредете в подходяща тавичка. Налейте при тях бульона.

Покрийте ги с фолио и печете в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути с фолиото и още толкова без него.

Готовите печени дюли с телешко поднесете с наситнен магданоз, поляти с част бульона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Браво ,уникална идея !
06.04.2016 06:08
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много интересно предложение! Не бях се сетила за това.
05.04.2016 21:08
1