Начин на приготвяне
Мерителната чаша е с обем 250 мл. Плънката се приготвя, като смлените орехови ядки се смесват с разбитите яйца, захарта, ванилията, олиото и брашното с бакпулвера.
Всяка кора се намазва с разтопено масло, прегъва се на две, в единия край се слага от плънката и се навива на рула. Така се процедира с всички кори, подреждат се в намаслена тава за печене.
Рулата се разрязват на баклавички с дължина 7-8 см. Пече се на 180 градуса докато придобие приятен златист загар. Баклавата се оставя да изстине и се залива с горещия сироп.
Сиропът се приготвя, като захарта и водата се смесват в тенджера, оставя се да заври, след като заври се намалява котлона и се оставя да къкри 5 минути. Добавят се ванилията и сока на лимона.