Апетитна пица Болонезе

АлександраАлександраНовак5109
05/04/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 013
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В един съд слагат се брашното и се прави кладенче. В кладенчето се добавя захарта, маята и водата и се оставя за кратко за маята да шупне.

Към брашното и шупналата мая се добавят солта и зехтина и се замесва тесто, тестото оставя се 30-40 минути да си почине.

Подготовка на болонезето

В тиган слагат се нарязания на дребно лук и чесън, запържва се и се добавя каймата.

Към месото се добавят доматите и подправките, цялата смес се готви до получаване на гъст сос.

От тестото се формира тънка кора, върху която се слага сосът и се намазва хубаво навсякъде, добавя се моцарелата и се пече на 250 градуса до готовност.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Pressy
Pressy
07.04.2016 13:40
Харесва ми. Много интересна интерпретация ! Браво Алекс !
0
0
Гергана  Георгиева
Точно така я обичам с босилек и моцарела! Направо красота! Аз си правя соса с пресни домати, като ги бланширам и обелвам предварително. След товаги пасирам и ги прибавям към каймата.
1
0
Александра
Александра
06.04.2016 22:32
Да и така може ама все още доматите не се хубави и за това консервите се добра алтернатива =)
0
0