Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Апетитна пица Болонезе

Апетитна пица Болонезе

АлександраАлександра
Новак
51511
Апетитна пица Болонезе
Снимка: Александра
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • вода - 100 мл
  • мая - 3 - 4 г суха
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • зехтин - 2 с.л.
  • кайма - 300 г
  • домати - 300 г от консерва
  • лук - 1/4 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • чубрица - 1/4 ч.л.
  • моцарела - 100 г
  • босилек - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В един съд слагат се брашното и се прави кладенче. В кладенчето се добавя захарта, маята и водата и се оставя за кратко за маята да шупне.

Към брашното и шупналата мая се добавят солта и зехтина и се замесва тесто, тестото оставя се 30-40 минути да си почине.

Подготовка на болонезето

В тиган слагат се нарязания на дребно лук и чесън, запържва се и се добавя каймата.

Към месото се добавят доматите и подправките, цялата смес се готви до получаване на гъст сос.

От тестото се формира тънка кора, върху която се слага сосът и се намазва хубаво навсякъде, добавя се моцарелата и се пече на 250 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Харесва ми. Много интересна интерпретация ! Браво Алекс !
07.04.2016 13:40
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Точно така я обичам с босилек и моцарела! Направо красота! Аз си правя соса с пресни домати, като ги бланширам и обелвам предварително. След товаги пасирам и ги прибавям към каймата.
06.04.2016 15:30
1
1
Покажи всички подкоментари