Сарми от лапад с кайма

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
152
684
226
339
2
06/04/2016
Приготвяне100 мин.
Готвене45 мин.
Общо145 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 550
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се измива и му се махат жилките. Попарват се с гореща вода, за да омекнат.

В тиган се пържи лукът, добавя се каймата и се бърка, докато се раздребни. След това прибавяме оризът, солта и черният пипер. Сипваме малко гореща вода, която да се поеме от ориза.

Изчакваме сместа да поизстине и с лъжица се взема от нея и се оформят сармички. Редят се в тава, долива се гореща вода до половината и се пече 45-50 минути.

Сервират се с кисело мляко.

Класически български гювеч с капак 7л
Made in Bulgaria
Класически български гювеч с капак 7л
25.99 лв.
Виж ››

Вече знаем, че тайната на вкусните ястия е в това, че са приготвени с много любов и в глинен гювеч с капак с голям обем.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#164955
Лападът е вкусен и полезен зеленчук, гони пролетната умора.
0
0
Потребител#163909
Трябва да се ядат ястия с листни зеленчуци, полезно е и здравословно.
0
0
Потребител#164551
MMMM SUPER İDVAMM :)
0
0