Начин на приготвяне
Режем почистените и обелени картофи на кръгчета с дебелина 2 мм и ги поставяме в студена вода. Обелените тиквички режем на кръгчета с дебелина 4 мм и също държим в студена вода. В касерола разтопяваме маслото и прибавяме 1 к.ч. олио, разбъркваме и махаме от котлона.
Подсушаваме картофите и тиквичките в кухненска хартия. Потапяме първо картофите в разбърканото брашно със сол и ги редим в намаслена тава за печене. Повтаряме същото и с тиквичките, които подреждаме отгоре. Заливаме зеленчуците с разтопената мазнина.
Печем зеленчуците в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност, за около 30 минути, вадим и охлаждаме.
Заливаме буранията с киселото мляко, в което сме разбъркали пресования чесън и наситнения магданоз. Останалото олио загряваме и в него запържваме червения пипер, заливаме върху киселото мляко и ръсим с черен пипер.