Начин на приготвяне
Кипвате си боба, след което го оттегляте от котлона и му слагате 1-2 с.л. сода за хляб. Разбърквате и оставяте за малко да подейства.
След което изхвърляте водата и започвате да разтривате между пръстите си зърната, за да се отделят от люспите си. Чрез няколко поредни изплаквания (люспите изплуват нагоре) изчиствате боба от всички люспи.
Нарежете си лука, моркова и домата на ситно и ги сложете при боба, залейте с гореща вода и оставете да заври - прибавяте наденицата, нарязана на парченца, и оставяте на тих огън до разпад на бобените зърна.
Става като каша. След това оттегляте от огъня, правите си запръжка и добавяте подправките.
Наденицата, която използвах, беше сръбска и се получи много добра комбинация.