Агнешка дроб-чорба по селски

Валентин МирановВалентин МирановПомощник Готвач4414311
11/04/2016
"От кухнята на баба до най-модерната кухня - с точната рецепта чорбичката е вкусна навсякъде "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции2 порции
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 008
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме зеления лук, нарязваме го на дребно с половината домат и ги задушаваме в маслото до омекване. Запръжката се угасява с прецедения бульон от сварения бял дроб, който се начуква на дребни късчета и се слага в кипящия бульон.

След като кипне дробът, се прибавя почистеният ориз, останалата част от нарязаният домат и джодженът. Чорбата се посолява и се доварява.

След свалянето ѝ от огъня се застройва с киселото мляко, брашното и яйцето, предварително разбити. Подправя се с оцветено от запържени моркови масло, с черен пипер и нарязан на дребно магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар