Агнешка дроб-чорба по селски

Валентин МирановВалентин Миранов
Помощник Готвач
44
169
28
126
1
11/04/2016
"От кухнята на баба до най-модерната кухня - с точната рецепта чорбичката е вкусна навсякъде "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции2 порции
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 726
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме зеления лук, нарязваме го на дребно с половината домат и ги задушаваме в маслото до омекване. Запръжката се угасява с прецедения бульон от сварения бял дроб, който се начуква на дребни късчета и се слага в кипящия бульон.

След като кипне дробът, се прибавя почистеният ориз, останалата част от нарязаният домат и джодженът. Чорбата се посолява и се доварява.

След свалянето ѝ от огъня се застройва с киселото мляко, брашното и яйцето, предварително разбити. Подправя се с оцветено от запържени моркови масло, с черен пипер и нарязан на дребно магданоз.

Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
Приготвяй си тази рецепта в:
Плитка емайлирана тенджера с есенен декор 5.7 литра
23.92 лв.
Виж ››

Допълнете колекцията си от кухненски съдове с тази плитка емайлирана тенджера. Удобна за готвене, поддържане и съхранение. Тя е плитка, но и достатъчно голяма, за да нахраните всички у дома с приготвената в нея гозба. Предлага се с красива декорация.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар