Икономична плодова пита

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Икономична плодова пита2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • хляб - 4 - 6 филии стар
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • ябълки - 3 бр.
  • галета - 1 с.л.
  • стафиди - 1 с.л.
  • брашно - ½ - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ½ ч.ч.
  • масло - 50 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махаме кората на филиите и ги оформяме съобразно големината и формата на тавичката, в която ще се пече питата. Напръскваме ги с по няколко капки прясно мляко, изпържваме ги бързо само от едната страна в загрято олио и ги нареждаме с неизпържената страна надолу в тавичката, намазана с олио.

Върху тях разстиламе на равномерен пласт ябълките, предварително почистени, настъргани и леко изстискани, смесени с галетата и стафидите. Отгоре поръсваме с малко захар.

В дълбок съд слагаме брашното, пресято с бакпулвера, леко разтопеното масло, яйцето, останалото мляко и останалата захар и разбиваме, докато започнат да се образуват мехури. Получената смес изливаме върху ябълките.

Печем сладкиша около 1 час в умерена фурна, оставяме да изстине и поръсваме с пудра захар и канела. Вместо с ябълки може да приготвим сладкиша с кайсии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: