Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата и към тях прибавяме брашното, млякото и солта. Получаваме палачинково тесто, от което с помощта на черпак сипваме в нагорещен тиган за палачинки, който сме намазали с масло. Пържим палачинките и от двете страни.
В подходяща чиния поставяме първата палачинка и я намазваме с крем от разбърканите майонеза, сметана, крема сирене, черен и червен пипер.
Поставяме втората палачинка и я покриваме с нарязаната шунка и червените чушки, върху третата поставяме предварително изпържените резенчета гъби. Повтаряме с плънките отначало.
Последната палачинка покриваме с остатъка от крема, намазваме го и отстрани на тортата, ръсим с настъргани яйца и кашкавал. Украсяваме с гъбки.
Коментари