Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена палачинкова торта с гъби

Солена палачинкова торта с гъби

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Солена палачинкова торта с гъби
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Ето още един вкусен начин да пратите диетата си по дяволите"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - за пържене
  • сол
  • За плънката
  • майонеза - 1 бр.
  • заквасена сметана - 200 г
  • крема сирене - 125 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • шунка - 200 г нарязана на кубчета
  • моркови - 1 бр. сварен
  • чушки - 2 бр. печени (нарязани на дребно)
  • гъби - 200 г нарязани на филии
  • масло - 2 с.л.
  • яйца - 3 бр. сварени
  • кашкавал - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и към тях прибавяме брашното, млякото и солта. Получаваме палачинково тесто, от което с помощта на черпак сипваме в нагорещен тиган за палачинки, който сме намазали с масло. Пържим палачинките и от двете страни.

В подходяща чиния поставяме първата палачинка и я намазваме с крем от разбърканите майонеза, сметана, крема сирене, черен и червен пипер.

Поставяме втората палачинка и я покриваме с нарязаната шунка и червените чушки, върху третата поставяме предварително изпържените резенчета гъби. Повтаряме с плънките отначало.

Последната палачинка покриваме с остатъка от крема, намазваме го и отстрани на тортата, ръсим с настъргани яйца и кашкавал. Украсяваме с гъбки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Как хубаво си я направила,като слънце грее :-)
15.04.2016 20:26
Pressy
Pressy
Много богата плънка ,харесва ми !
12.04.2016 14:23