Пилешка яхния с джоджен

13/04/2016
"Ароматна яхния с пилешко, чийто вкус деликатно се подчертава от джоджена!"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 913
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото месо предварително и ако желаете го обезкостете. Загрейте олиото, добавете обеления и нарязан лук на ситно.

Задушете го докато омекне. Прибавете червения пипер и доматите от консерва. Разбъркайте и гответе около 5 минути.

Добавете пилешкото месо и налейте 2 1/2 ч.ч. топла вода. Овкусете със сол и оставете ястието да къкри на тих огън.

Когато яхнията остане на мазнина и водата поизври, добавете брашното при непрекъснато бъркане, предварително разтворено в малко вода. Гответе още 4-5 минути. Добавете ситно нарязания джоджен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Веселина Константинова
Свежите подправки дават хубав аромат на ястието.
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
много вкусна манджичка ,а с пресен джоджен още по апетитно
1
0