Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено пиле с чеснова коричка

Печено пиле с чеснова коричка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Печено пиле с чеснова коричка1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Най-вкусната част на печеното пиле е хрупкавата коричка, за съжаление тя свършва първа"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 цяло пиле
  • чесън - 4 скилидки счукан
  • джинджифил - 1 ч.л смлян
  • къри - 1 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л., може и олио
  • сол
  • черен пипер - смлян на вкус
  • соев сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства, измива и подсушава. От всички останали продукти се приготвя марината.

Пилето се маже обилно с нея вътре и вън. Оставя се в хладилник да се овкуси за 1/2 час, като се полива с маринатата периодично.

Пече се в предварително загряна умерена фурна, като в тавата се долива топла вода. От време на време се полива отново с отделилия се сос.

Рецептата за печено пиле е изпълнена - да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Пилето стана много вкусно. Благодаря за рецептата!
30.04.2016 16:34
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
Колко време се пече и на колко умерена фурна?
28.02.2016 23:22
nadejda stefanowa
nadejda stefanowa
Много е добра странцата.
01.09.2011 18:30