Манастирски Борш

Манастирски Борш2 / 2
15/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 2 средно големи
  • праз - 2 стръка лук
  • червено зеле - 1/2 глава
  • печурки - 10 бр. гъби
  • лук - 1 глава кромид
  • домати - 2 средно големи
  • вода - 3.5 литра
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • зехтин - 4 с.л. или олио
  • сметана - 1 с.л. на порция гъста (35%) или кисело мляко
  • чубрица - 1 щипка
  • магданоз - пресен, ситно нарязан
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете червеното цвекло картофите, морковите и ги нарежете на малки кубчета.

Измийте, почистете и нарежете на ситно праз лука, червеното зеле, кромида и доматите.

Гъбите ги почистете и нарежете на филийки или ламели.

Сложете във средно голяма тенджера водата с разтворения бульон и изсипете приготвените продукти със зехтина или олиото и подправките.

Оставете да се варят около 30 минути на средна температура 180 градуса.

Разбърквайте по-малко, за да не се закачват зеленчуците на дъното.

След като се уверите, че всичко е сварено, го оставете настрани 15 минути.

Сервирайте борша топъл, като прибавите на порция по една супена лъжица сметана или кисело мляко.

Поръсете със ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: