Крехко ярешко в гювеч

NEVINEVI
Помощник Готвач
162
898
553
461
3
15/04/2016
"Най-крехкото ярешко, което можете да опитате "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 277
  • Преглеждания за месеца290
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на гювеча сложете почистените, измити и нарязани на едро лук и чесън и цели клончета магданоз и джоджен.

В купа направете марината от подправките и олиото. Нарежете месото на шест порции и го оваляйте хубаво в маринатата.

Оставете да се овкуси за около 30 минути. После подредете месото в гювеча и налейте виното и водата.

Печете на 200 до готовност.

Сервирайте месото полято със соса, образувал се при печенето, и с гарнитура по избор.

Рецептата е подходяща и за агнешко.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
15.04.2016 17:38
Е не...добре че не съм бременна.. :)тази рецепта ще я сънувам..няма такава вкусотия!
1
0