Пържен хрупкав хек

15/04/2016
"Пърженото задължително трябва да е хрупкаво, съгласни ли сте?"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45 664
  • Преглеждания за месеца515
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте рибата. Осолете я със сол и я оставете да престои няколко часа.

Готовата риба изплакнете с чиста вода и подсушете.

Загрейте олиото за пържене в подходящ тиган.

Изсипете брашното в чиния, оваляйте всяко парче и изпържете в мазнината до златисто от двете страни. Отцедете на хартия.

Поднесете хека с подходяща салата или гарнитура и парченце лимон.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Мирослав
Мирослав
21.02.2020 13:59
Лесно.бързо и много вкусно! Браво! Аз също, като Сия Рибагина, използвах фино смляно царевично брашно.
0
0
Диляна
Диляна
14.02.2020 14:27
Чудна рибка
0
0
Гергана  Георгиева
Това е една от най-любимите ми риби,приготвям я по-този начин,само че я осолявам непосредствено преди готвене
2
0