Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен хрупкав хек

Пържен хрупкав хек

Пържен хрупкав хек
Снимка: Веселина Константинова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Пърженото задължително трябва да е хрупкаво, съгласни ли сте?"

Необходими Продукти

  • хек - 1 кг
  • сол
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте рибата. Осолете я със сол и я оставете да престои няколко часа.

Готовата риба изплакнете с чиста вода и подсушете.

Загрейте олиото за пържене в подходящ тиган.

Изсипете брашното в чиния, оваляйте всяко парче и изпържете в мазнината до златисто от двете страни. Отцедете пържената риба на хартия.

Поднесете хека с подходяща салата или гарнитура и парченце лимон.

Пърженият хрупкав хек е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много вкусна рибка.
Аз смесвам царевично и пшеничено брашно, в найлонов плик го изсипвам и слагам вътре посолените парчета риба. Затягам пликчето, така, че да остане въздух вътре. Енергично разтрисам няколко пъти и оставям парчетата риба на суха чиния. След около 15 минути пържа. Така правя с всички видове риба.
07.08.2022 12:25
4
1
Мирослав
Мирослав
Лесно.бързо и много вкусно! Браво! Аз също, като Сия Рибагина, използвах фино смляно царевично брашно.
21.02.2020 13:59
1
Диляна
Диляна
Чудна рибка
14.02.2020 14:27
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Това е една от най-любимите ми риби,приготвям я по-този начин,само че я осолявам непосредствено преди готвене
16.04.2016 10:27
5
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Много я харесвам тази риба,направо ми се дояде,вкусотия голяма,само че ползвам царевично брашно за овалване смесено със сол и пипер,не я соля предварително,така солта изтегля водата и сочността на рибата.
15.04.2016 17:30
10
1