Сладкиш с карамелизирани круши

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
01/03/2020
"Карамелизирано съвършенство с круши, което ви приканва да си отрежете още и още "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 794
  • Преглеждания за месеца277
  • Преглеждания за седмицата52
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизирайте 1/2 ч.ч. захар с 3 с.л. масло. Излейте карамела в намаслена и леко набрашнена тава и отгоре наредете резени круши, след като леко се охлади.

Разбийте добре останалото масло и 1 ч.ч. захар и към тях добавете един по един жълтъците и млякото. Прибавете смесените бакпулвер, брашно и ванилията. Разбийте добре и добавете с помощта на дървена лъжица разбитите на сняг белтъци.

Сладкишът се изсипва в тавата с крушите и се пече до готовност в умерена предварително загряна фурна (около 45-50 минути). Оставя се за 20 минути в тавата да се охлади и се обръща върху поднос.

Голяма тефлонова форма за сладкиши 35 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма тефлонова форма за сладкиши 35 см
6.00 лв.
Виж ››

Универсална, удобна и много качествено тефлонова форма за кекс - любима на всички домакини

Рейтинг

5 13
4 7
3 6
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Sneji Jivkova
Sneji Jivkova
26.11.2017 12:01
моят карамел също залепна за формата,трябваше след това да го направя на сос и да залея сладкиша,но това го направи невероятно вкусен.Къде сбърках....Всъщност това е българският Тарт Татен....но ,ного по вкусен
0
0
Бистра
Бистра
26.11.2015 14:29
Много вкусен, много фина структура на тестото заради разбитите белтъци и чудесен вкус на карамела с масло. НО :) карамела безнадеждно залепна по тавата и после опитвах какво ли не да го разтопя за да го прелея върху сладкиша. къде сбърках според вас?
0
1
Елито
Елито
21.12.2014 16:46
Това е един от любимите ми сладкиши :)
0
2