Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Свинска чорба със зелев сок и ориз

Свинска чорба със зелев сок и ориз

Свинска чорба със зелев сок и ориз
Снимка: Марияна
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Само истинските ценители могат да хапват такава чорба, когато навън е топло"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г шарено
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • пиперки - 1 зелена
  • ориз - 1 к.ч.
  • доматена салца - 3.с.л.
  • зелев сок - 1 л
  • яйца - 1 бр. за застройка
  • кисело мляко - за застройка
  • чубрица
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки парченца и се слага да ври с около 1.5 литър вода. След като поври месото, се слагат нарязаните на ситно лук, морков и пиперка.

По желание можем да сложим и 1 суха люта чушка. След като поомекнат зеленчуците, прибавяме ориза.

След като и той се свари, доливаме зелевия сок и доматената салца. Малко преди готовност подправяме чорбата с чубрица.

Отстраняваме от котлона, поръсваме с черен пипер и застройваме супата с яйце и кисело мляко.

По желание добавяме пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Светлана Кутева
Светлана Кутева
Направих супата без застройка, защото моят мъж така я предпочита.
26.11.2023 16:42
1