Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Задушени джоланчета със зеленчуци и гъби

Задушени джоланчета със зеленчуци и гъби

Задушени джоланчета със зеленчуци и гъби
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"За приготвянето на задушени джолани, трябва да се въоръжите с търпени и ... вилица"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 кг обезкостени
  • патладжани - 1 бр.
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • гъби - 350 г
  • чушки - 3 - 4 бр. сиврия
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • магданоз
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжана и го нарежете на парчета. По същият начин постъпете с всички зеленчуци.

Загрейте мазнината и задушете за кратко зеленчуците. Прибавете почистените и нарязани гъби.

Изсипете зеленчуците и гъбите в подходяща тава, добавете сол, черен пипер и червен пипер.

Наредете джоланчетата. Сипете 1/2 ч.ч. топла вода и покрийте с капак.

Печете, докато ястието остане на мазнина, а джоланчетата омекнат.

Поръсете задушеното свинско със ситно нарязани магзаноз и джоджен.

Задушените джоланчета със зеленчуци и гъби са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Супер вкусно!Комбинацията от зеленчуци ми допада,а и месцето става много крехко.
18.04.2016 18:55
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Страхотна рецепта,от свинското месо джолана е най вкусен,изглежда супер!
18.04.2016 12:03