Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пилешки гърди със спагети и Марсала

Пилешки гърди със спагети и Марсала

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Пилешки гърди със спагети и Марсала3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Различна идея за приготвяне на спагети - с месце и Марсала - одобряваме я на секундата"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • зехтин - 50 мл
  • масло - 3 с.л.
  • масло - 75 г
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • печурки - 300 г гъби
  • лимонов сок
  • чесън - на прах
  • магданоз
  • спагети - широки, по желание за вид
  • Гарнитура
  • картофи - соте
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се разполовяват, за да станат по-тънки, начукват се леко между свежо фолио.

Загрява се мазнината в широк тиган. Пилешкото месо, овкусено със сол и черен пирер, се потапя в брашното и се изпържва в горещата мазнина за около 3 минути на страна. Изважда се.

В тиган се слагат гъбите печурки, нарязани на филийки, и се задушават в мазнината от пилешките гърди. Добавя се виното Марсала, лимоновият сок, чесън на прах и още около 75 г масло.

Добавят се пилешките гърди и се оставят на тих огън да къкри на котлона, докато се сгъсти сосът. Прибавя се магданоз.

Спагетите се сваряват във вода със зехтин така, както е указанието на пакета за минутите.

Сервира се с топли спагети и отгоре се поставят пилешки гърди и лъжици от соса.

Пилешките гърди със спагети и Марсала са много вкусни.

Източник: Tasty

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: