Начин на приготвяне
Пресейте брашното, бакпулвера и солта. Яйцата разбийте в купа, добавете захарта и разбивайте до кремообразно.
Сипете олиото и прясното мляко, сложете ванилия и добавете пресятите съставки. Разбъркайте всичко много добре с шпатула до пълното им поемане.
Получава се гъсто кексово тесто. Вземете друга купа и в нея изсипете половината от готовата смес. Пресейте какаото в нея и разбъркайте. Намажете форма за кекс с дупка в средата с малко олио и набрашнете.
Изсипете в нея бялата смес, отгоре сипете и какаовата. Вземете дървено шишче или клечка и направете с нея въртеливи движения върху какаовата смес, така че да се разнесе и надолу между бялата.
Сложете формата във фурната на 170 градуса да се изпече до суха клечка, около 40 минути. Извадете готовия кекс, махнете от формата и поръсете с пудра захар.
Коментари