Тиквички по гръцки

24/08/2011
"Тези тиквички са хрупкави и леки, точно като в Хепи"
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
40 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо387 121
  • Преглеждания за месеца332
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена40

Необходими Съставки

  • тиквички - 3 - 4 броя
  • олио - за пържене
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • брашно - около 120 г бяло и 60 г царевично
  • лед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките по дължина на възможно най-тънко. Аз използвам белачката си за картофи. Сложете всички тиквички в тенджера, поръсете ги с малко зехтин, царевично и бяло брашно, похлупете и хубаво раздрусайте тенджерата, за да може брашното до се разпредели равномерно.

Загрейте мазнина в тиган. Всяка тиквичка се потапя за секунда в купа с вода и лед и се пуска в тигана да се пържи. Пърженето на тиквичките е съвсем кратко, защото са много тънки. Готовите тиквички се вадят върху кухненска хартия.

Рейтинг

5 13
4 5
3 8
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
18.06.2019 09:54
И ВОДА ......НЯМА ЛИ ДА ПРЪСКА МНОГО!!!!!!!! УЖАС........
1
1
Величка Щърбанова
Страхотни са! ... Заедно със студена биричка... :D
1
0
NEVI
NEVI
12.04.2016 01:23
Тиквичките стават много хрупкави аз ги режа на тънки шайби потапям в ледено студена вода после в сместа от брашно и после пак във водата и пържа. Трябва да сте много бързи с потапянето във водата да не се отмие брашното. Сервирайте със млечно-чеснов сос.
14
6