Тиквички по гръцки

редакция:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k8k32
Тиквички по гръцки1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Тези тиквички по гръцки са хрупкави и леки, точно като в гръцките таверни!"

Необходими Продукти

  • За тиквички по гръцки ви трябват:
  • тиквички - 3 - 4 броя
  • олио - за пържене
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • брашно - около 120 г бяло и 60 г царевично
  • лед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките по дължина на възможно най-тънко. Аз използвам белачката си за картофи.

Сложете всички тиквички в тенджера, поръсете ги с малко зехтин, царевично и бяло брашно, похлупете и хубаво раздрусайте тенджерата, за да може брашното до се разпредели равномерно.

Загрейте мазнина в тиган. Всяка тиквичка се потапя за секунда в купа с вода и лед и се пуска в тигана да се пържи. Пърженето на тиквичките е съвсем кратко, защото са много тънки.

Готовите тиквички по гръцки се вадят върху кухненска хартия, за да поемат мазнината.

Освен тиквички по гръцки, препоръчваме да опитате тези разкошна гръцка мусака с тиквички или любимите пържени тиквички на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
516
45
38
22
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Страхотни са! ... Заедно със студена биричка... :D
04.05.2017 10:36
2
NEVI
NEVI
Тиквичките стават много хрупкави аз ги режа на тънки шайби потапям в ледено студена вода после в сместа от брашно и после пак във водата и пържа. Трябва да сте много бързи с потапянето във водата да не се отмие брашното. Сервирайте със млечно-чеснов сос.
12.04.2016 01:23
16
7
Monika Ivanova
Monika Ivanova
за гръцки наистина се режат на тънко за да станат хрупкави, но не съм сигурна, че тази рецепта ще издържи теста
11.04.2016 22:31
9
3
Василева
Василева
Нашите български пържени тиквички са по-добри , защото не се режат на толкова тънко и не им се губи вкуса, като се изпържат! Гответе българска кухня! Тя е най-добра!
19.02.2016 10:29
109
15
аз
аз
Че това са пържени тиквички. По-добре на фурната направо,със заливка някаква,тъкмо няма да висиш на котлона
30.04.2013 15:29
13
3
tinka
tinka
Нарязвате тиквичките по дължина и ги посолявате, оставяте ги да постоят малко докато водата от тиквичките изтече. В отделна купа изипвате брашно и бира като бирата да не е студена, а на стайна температура. Бирата и брашното се разбъркват добре докато се получи хубава смес. В тигана се слага достатъчно зехтин. Зехтинътт трябва да е добре загрят. Потапяте тиквичките в готовата смес и пържите. Пърженето става бързо. Готовите тиквички се вадят върху кухненска хартия. Много са лесни. Добър апетит.

28.10.2011 16:11
55
1
1
Покажи всички подкоментари