Начин на приготвяне
На тестото:
В купа сипваме хладката вода, добавяме маята и захарта. Разбъркваме хубаво с ръка, след което добавяме солта и киселото мляко, разбъркваме отново и започваме да добавяме брашно.
Замесваме средно меко тесто, намазваме го с олио и го оставяме да втаса за около 20-30 минути.
През това време в тиган почистваме и нарязваме лука на кубчета, добавяме олиото и го запържваме.
Щом се запържи, добавяме каймата и подправките, и разбъркваме хубаво, и пържим до изпържването ѝ. След което я махаме от котлона и оставяме да изстине.
От тестото режем малки топки, разстиламе ги в ръката си, слагаме от плънката и увиваме, за да не се вижда плънката.
Редим ги в намаслена тава. Печем ги до зачервяване.
Коментари