Начин на приготвяне
Запържете лука в загрята мазнина. Добавете каймата и хубаво я раздробете. След като се запържи, прибавете подправките и разбъркайте добре. Оставете плънката да изстине.
В купа сипете топлото мляко и разтворете маята със захарта. Пресейте брашното със солта. Направете кладенче и чукнете яйцата, добавете олиото и маята. Замесете меко тесто.
Оставете да се отпусне за 30 минути. От него оформете еднакви топки.
С ръце разплескайте всяка топка и поставете в средата от плънката. Загърнете хубаво и оформете пак на топка.
Подредете всички питки в намаслена тава. Оставете да втасат за 1час. Намажете ги с яйце разбито с малко олио.
Печете на 200 градуса, около 25-30 минути или до готовност. След като се охладят ги завийте в стреч фолио, за да останат меки за по-дълго.
Пълнените питки с кайма и лук са готови.
Коментари