Начин на приготвяне
От яйцата, брашното, прясното мляко и щипката сол забъркайте палачинкова смес с консистенция малко по-рядка от боза. Капвайте в загрят на умерена температура тиган по малко олио и сипвайте по един черпак от сместа.
Когато краищата на палачинката се отлепят в тигана, обърнете палачинката да се изпържи и от другата страна. Изпържете палачинки до изчерпване на количеството тесто.
Намачкайте крема сиренето с нарязания копър и солта до получаването на кремообразна смес.
Намажете палачинките с крема сиренето и подредете отгоре тънко нарязаните парчета пушена сьомга. Навийте на стегнато руло и завийте във фолио.
Приберете в хладилника за няколко часа, за да се стегнат рулцата.
При готовност нарежете напряко солените палачинки на парчета и поднесете в чиния за сервиране.
Палачинките с крема сирене и сьомга са много вкусни.