Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта с миксер, докато сместа стане доста гъста и бухнала. Прибавете леко затопленото прясно мляко, олиото и брашното със содата и лимонтузуто.
Разбъркайте добре сместа. Изсипете готовата смес във форма за печене на кекс. Ако формата за кекс е силиконова - няма нужда от омазняване, ако не е - намажете формата с малко олио и поръсете с брашно.
Изпечете кекса в предварително загрята фурна на 170 C за около 40 минути. Проверете дали се е изпекъл с клечка за зъби. Ако при набождане клечката е суха, значи кексът е готов.
Оставете готовия кекс да се охлади. След като се охлади, извадете го от формата и го залейте с предварително разтопения шоколад или кувертюр.
Кексът с шоколад е много вкусен.