Кекс с масло и шоколад

24/04/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф306864823
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 579
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме киселото мляко и захарта в дълбока купа и ги оставяме така да престоят около 1 час и 30 минути.

След това към млякото и захарта прибавяме яйцата, разтопеното масло, брашното и содата. Разбиваме всичко много добре и сипваме сместа в намаслена тава. Печем в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

За шоколадовата глазура: Млякото, маслото, какаото и захарта варим на огъня, като бъркаме непрекъснато до сгъстяване. След като изстине кекса го заливаме с горещата шоколадова глазура и го нарязваме на квадратчета.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар