Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пилешки дробчета с пресен лук и печурки

Пилешки дробчета с пресен лук и печурки

Пилешки дробчета с пресен лук и печурки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
12/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусни дробчета с гъбки и свеж лук за разкош"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • домати - 3 - 4 с.л. от консерва
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • зелен лук - 4 - 5 стръка
  • печурки - 200 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата и ги накиснете в студена вода за около 20 мин. Почистете лука, нарежете го на ситно и го задушете в мазнината.

Добавете измитите и почистени печурки /ако са по-едрички, ги нарежете на две/.

След като и те поомекнат, добавете червения пипер и доматите от консерва. Сложете измитите и изкиснати дробчета. Гответе за кратко.

Прехвърлете в подходяща тава и изпечете до готовност в загрята фурна.

Овкусете със сол и поднесете с парче лимон.

Пилешките дробчета с пресен лук и печурки са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

цветослава киркова
цветослава киркова
Досега не съм ги правила със зелен лук , правя ги с кромид или с праз , следващия път така ще ги направя .
03.05.2016 07:51
1
Христо Христов
Христо Христов
То само с една чаша няма да се мине май?
02.05.2016 20:34
1
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
С чаша бира вървят идеално
02.05.2016 00:36
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Много са сочни и вкусни!
25.04.2016 11:28
1