Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Много пухкави палачинки

Много пухкави палачинки

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
11
"Традицията повелява палачинките да са пухкави, защото само така ще се консумират с удоволствие и без никаква мярка"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • масло - за намазване
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата. Прибавете водата и прясното мляко и разбъркайте. Добавете солта и брашно на части. Бъркайте непрекъснато и добавяйте брашно до получаване на палачинково тесто. Прибавете и щипката сода бикарбонат.

Загрейте тигана, намажете с масло и изсипете един черпак от тестото. Разстелете по дъното на тигана. Печете до получаване на кафеникав загар.

Обърнете от другата страна и изпечете по същия начин. Готовата палачинка намажете с масло. Процедирайте така до изчерпване на палачинковото тесто.

Поднесете много пухкавите палачинки със сирене или любимо сладко, течен шоколад и айран.

Може да ги използвате за направата на сладка или солена палачинкова торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Не съм изпробвала рецепта за палачинки с кисело мляко.
28.05.2019 13:25
Веселина Гатева
Веселина Гатева
Още по меки и пухкави са ,ако прясното мляко се замени с чаша кисело.Стават много меки и вкусни.
13.11.2017 21:56
3
Биляна Владова
Биляна Владова
утрешната закуска вече е измислена
25.04.2016 19:21
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
страхотни са ,браво Весе ще взема и аз да опитам :))
24.04.2016 18:03
1