Пикантно домашно пиле

Биляна ВладоваБиляна ВладоваИноватор1964162533
26/04/2016
"Бирата вече втори път звъни, за да попита пилето готово ли е "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 168
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се сварява цяло. Когато е полуготово се изцежда от водата и се прави на порции. Оставя се да изстине, а през това време се объркват хубаво черният, червеният пипер, лютият пипер, галета, брашно и сол.

Колкото по-пикантно, толкова по-вкусно се получава. Всяка една порция се овалва хубаво в тази смес и се подрежда в тава.

Месото се полива със зехтин и се завива с домакинско фолио. Тавата се слага за около 30- 40 минути в хладилник. Изважда се от хладилника и пилето се полива обилно с бира.

Покрива се с фолио и се пече около 30 минути на 200 градуса. След това фолиото се маха и се пече до придобиване на приятен загар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар