Руло от свинско със спанак и лешници в гъбен сос

NEVINEVI
Помощник Готвач
162
49
8
3
26/04/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо360
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете месото с помощта на нож под формата на блат и начукайте хубаво с чукче за месо. Подправете с черен пипер и сол на вкус и сложете месото върху лист хартия за печене. Измийте и нарежете спанака и лука.

Запържете ги в 2 с.л олио и овкусете със сол и черен пипер, прибавете нарязаните лешници и разбъркайте добре. Разпределете сместа върху месото и навийте на стегнато руло с помощта на хартията. Завържете готовото руло с конец и сложете в подходяща тава.

Намажете рулото със смес от олио, червен пипер и чубрица. Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете да се пече на 200 градуса до готовност. За соса почистете и нарежете на полумесеци гъбите и ги запържете в олиото.

Прибавете брашното и запържете и него за кратко при непрекъснато разбъркване. Налейте 400 мл топла вода в която сте разтворили предварително кубчето бульон. Разбърквате до получаване на гладък сос.

Овкусете със сол, черен пипер, пикантината и резен лимон. Нарежете изпеченото руло на шайби и ги сложете в соса, намалете котлона и оставете да къкри за още 4-5 минути. Сервирайте с нарязан магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Веселина Константинова
Интересна рецепта! Струва си де се опита! Свинско със сосче е вкусничко!
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
26.04.2016 19:32
интересно съчетание на вкусове,особено лешниците с месото,изкушавам се да опитам
0
0