Начин на приготвяне
Блатове: Брашното се смесва с бакпулверa и солта. Маслото (предварително омекнало) се разбива със захарта и се прибавя към брашното. Разбърква се отново, след което се прибавят едно по едно яйцата, ванилията и сметаната.
Отново се разбърква и сместа се разделя на две (за два блата) Пекат се отделно, всеки за около 40 минути на 180 градуса. След като изстинат преминаваме към слепването им с крема.
Крем: Маскарпонето се размесва с течния шоколад съвсем бавно, след което го разстиламе върху първият блат. Отгоре върху него поставяме и втория блат. Остава вече монтираната торта да се покрие с ганаша.
Ганаш: Сметаната се загрява до завиране и се излива върху предварително натрошения шоколад. Разбърква се хубаво и се прехвърля в купа, за да се охлади. Може после да се постави и в хладилник, за да се постегне още малко.
След като сместа се е охладила, тортата се намазва отстрани и отгоре с ганаша. Облепва с Кит Кат отстрани, а отгоре с се поръсват бонбонките „М§М“.
Коментари