Начин на приготвяне
Почистете пилешките бутчета и ги разполовете на горно и долно бутче. В купа сложете майонезата, зехтин, подправката за пиле, черен пипер и топеното сирене.
Разбъркайте хубаво всички съставки. Гъбите почистете и нарежете на парчета. Сложете в тава пилешките парчета месо, отстрани добавете гъбите и отгоре сложете получената майонезена смес.
С ръце я втрийте хубаво в месото, така че да са овкусени всички парчета. Налейте виното и покрийте тавата с алуминиево фолио. Сложете във фурната на 200 градуса за 1 час, след което махнете фолиото и печете още 20 минути.
Настържете кашкавала на ренде, извадете тавата поръсете обилно с него върху месото и поставете отново във фурната до разтопяване на кашкавала около 10 мин.
Ако обичате да хапвате пилешко, опитайте и рецептите ни за пилешко фрикасе, пиле с ориз и пиле с грах.
Коментари
Изглежда много вкусно.
Какъв кашкавал слагате? Моцарела става ли?
Благодаря
Толкова бързо се изядоха,че не можах да направя снимки