Вита баница със заливка

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
04/06/2016
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 856
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбъркваме натрошеното сирене, киселото мляко, содата и 3 яйца.

Прибавяме предварително разтопеното и охладено масло, към което сме добавили олиото и разбъркваме добре. Отделяме около 1 ч.ч. от сместа.

С останалата смес намазваме всяка от корите и я навиваме на руло. Редим корите в намазнена тава.

Към отделената част добавяме разбитото 4-то яйце и заливаме баницата. Оставяме я да почине за 20 минути, за да се овлажни добре.

Печем баницата в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. Вадим я и я покриваме с чиста кърпа за 10 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Plesneva
Plesneva
04.06.2016 10:43
И аз много често заливам по същия начин баниците.Така сместта попива максимално добре навсякъде,баницата се надува повече и изглежда много апетитно от запечените яйца.
0
0