Домашен козунак, месен на миксер

Sevinch AdilSevinch Adil
Новак
30
129
38
101
28/04/2016
"Трудно се правят домашни козунаци, защото изискват много месене, но когато използвате миксер, приготвянето им се превръща в детска игра "
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
43 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо134 484
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена43

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е за миксер. Слагам всички продукти в дълбока купа.

Много лепнещо става тестото, остъргвам стените с намазнени ръце, слагам тестото върху намазнена маса и сгъвам на плик десетина пъти.

Какво означава - хващам единия край, надигам нагоре и захлупвам върху другия край.

Оставям да втаса, за да се удвои тестото. То става на мехури и повече не премесвам. Режа с ножа, разтеглям фитила и усуквам.

Оформям козунака и го поставям във формата за печене за второ втасване. Втасва пак (да се увеличи два пъти) и пека на 150 градуса.

Рейтинг

5 8
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ina Petrova
Ina Petrova
12.04.2020 17:44
Колко време се пече?
0
0
Димитрина Джелепова
Перфектен козунак! Добавих допълнително само 5 мл подсладител, няколко капки ром, и щипка сол. В рулата захаросани портокалови корички, парченца шоколад. Стана вкуснотия!
0
1
Krasimira Koleva
Krasimira Koleva
10.01.2019 15:32
А при мен....пълен провал.Мерих всичко и тестото стана рядко :(
1
1