Домашен козунак, месен на миксер

Sevinch AdilSevinch AdilНовак302531
28/04/2016
"Трудно се правят домашни козунаци, защото изискват много месене, но когато използвате миксер, приготвянето им се превръща в детска игра "
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
41 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо95 641
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена41

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е за миксер. Слагам всички продукти в дълбока купа.

Много лепнещо става тестото, остъргвам стените с намазнени ръце, слагам тестото върху намазнена маса и сгъвам на плик десетина пъти.

Какво означава - хващам единия край, надигам нагоре и захлупвам върху другия край.

Оставям да втаса, за да се удвои тестото. То става на мехури и повече не премесвам. Режа с ножа, разтеглям фитила и усуквам.

Оформям козунака и го поставям във формата за печене за второ втасване. Втасва пак (да се увеличи два пъти) и пека на 150 градуса.

Рейтинг

5 8
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Krasimira Koleva
Krasimira Koleva
10.01.2019 15:32
А при мен....пълен провал.Мерих всичко и тестото стана рядко :(
0
1
Krasimira Koleva
Krasimira Koleva
10.01.2019 15:32
А при мен....пълен провал.Мерих всичко и тестото стана рядко :(
1
0
Рая Василева
Рая Василева
06.04.2018 15:02
Колко време се оставя да втаса тестото?
0
1