Бобът на баба Диди

28/04/2016
Биляна Владова
отБиляна ВладоваИноватор1964162533
"Баба Диди знае, че паница боб винаги стига, за да нахраниш малки и пораснали вече момчета "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 570
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва за около 30-40 минути преди да се готви. Измива се хубаво и се слага да се вари, като водата му се сменя 3 пъти. На първата вода се слага 1 ч. л. сода, за да паднат всички люспи.

Докато бобът се вари, месото се нарязва на много ситно и се запържва в олиото. На третата вода на боба се настъргват лукът, морковите и доматите, а клончето джоджен се слага цяло.

Когато бобът е хубаво сварен се изважда клончето и се слага запърженото месо. Мазнината, в която е пържено месото, се слага на котлона и в нея се запържват брашното, лютият и сладкият червен пипер.

Запръжката се изсипва в боба и е оставя да поври още 15 мин. Сервира се с люта чушка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.05.2016 22:15
тя и моята баба така го правеше, но в гърне и няма равен на онзи вкус ...
1
0
Валентин Миранов
Леко пикантен ми е любим и на мен.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв