Начин на приготвяне
Сварете ориза във вода в съотношение 1 към 3 до готовност. В подходящ тиган загрейте олиото и запържете нарязания на дребно лук и каймата.
Прибавете сварения ориз и подправете с пикантината, чубрица, сол и черен пипер на вкус. Измийте листата лобода и върху всяко листо сложете по малко от пълнежа и оформете сарми.
Подредете готовите сарми в подходяща тенджера, сложете чиния върху тях, налейте достатъчно вода, за да ги покрива и сложете да се варят за около 30 минути. В купа разбийте киселото мляко и яйцата, овкусете със сол и черен пипер.
Свалете сармите от котлона и към яйчената смес при непрекъснато бъркане наливайте по малко от бульона, получил се при варенето. Върнете соса при сармите и поръсете с нарязан магданоз. Сервирайте с кисело мляко по желание.