Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми от домашна лобода

Сарми от домашна лобода

NEVINEVI
Помощник Готвач
1621k5283
Сарми от домашна лобода5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Лозовите сарми са демоде! Така че тичайте в градината на съседката за лобода"

Необходими Продукти

  • лобода - 16 по - големи листа
  • За пълнежа
  • ориз - 150 г
  • кайма - 300 г смес
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • олио - 2 с.л.
  • универсална подправка - 1ч.л. зеленчукова пикантина
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • За соса
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза във вода в съотношение 1 към 3 до готовност. В подходящ тиган загрейте олиото и запържете нарязания на дребно лук и каймата.

Прибавете сварения ориз и подправете с пикантината, чубрица, сол и черен пипер на вкус. Измийте листата лобода и върху всяко листо сложете по малко от пълнежа и оформете сарми.

Подредете готовите сарми в подходяща тенджера, сложете чиния върху тях, налейте достатъчно вода, за да ги покрива и сложете да се варят за около 30 минути. В купа разбийте киселото мляко и яйцата, овкусете със сол и черен пипер.

Свалете сармите от котлона и към яйчената смес при непрекъснато бъркане наливайте по малко от бульона, получил се при варенето. Върнете соса при сармите и поръсете с нарязан магданоз. Сервирайте с кисело мляко по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: