Начин на приготвяне
Направете Терияки соса като в тенджерка сипете соевия сос, мед, черен пипер, джинджифил, виното, нишестето и настъргана скилидка чесън. Разбъркайте всичко с тел и сложете на котлона да кипне, варете 3 минути, като непрекъснато бъркате. Махнете от котлона и охладете.
Почистете пилешките бутчета и с четка намажете всяко с получения сос, без да се слага целият. Трябва да остане от соса за следващо намазване.
Сложете парчетата месо в тава намазана с олио.Първоначално ги поставете с кожата надолу и печете във фурна на 200 градуса за 20 минути, след това ги обърнете с кожата нагоре, намажете със Терияки соса и запечете 20 мин.
Извадете ги, намажете ги последно със соса и допечете още 20 мин.
Ако започнат да прегарят може да ги завиете с фолио.
Запечете в сух тиган сусама за 2-3 мин.
Поднесете готовото пиле със сварен ориз и го поръсете със сусам.
По оригинална рецепта се прави с мирин и саке, като пилето се пържи.
Коментари