Пролетна баница с лапад

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
330
2k
705
1k
3
30/04/2016
"Пролетта идва, когато долетят щъркелите и баба приготви пролетна баница с лапад "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции13 парчета
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 258
  • Преглеждания за месеца348
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и изчистваме от жилките лапада. Нарязваме го на дребно.

В тиган сгорещяваме 5 супени лъжици олио и слагаме лапада. Задушаваме го за 5-6 минути да поомекне.

В дълбока купа слагаме сиренето и го натрошаваме с вилица.

Прибавяме яйцата и разбъркваме хубаво.

Добавяме охладения лапад и киселото мляко със содата, разбита в него.

Разбъркваме всичко добре до еднородна смес.

Намазваме дъното на тавичката, в която ще печем баницата, с малко олио.

Поставяме на дъното три кори, като всяка от тях поотделно предварително намазваме с олио.

Върху трите кори разпределяме част от сместа, след което отгоре поставяме още три кори всяка от които пак намазваме с олио. Пак разпределяме плънка и така до изчерпване на всички кори и цялата смес.

Слагаме баницата да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар