Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Пролетна баница с лапад

Пролетна баница с лапад

Пролетна баница с лапад
Снимка: Гергана Георгиева
2 / 3
30/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
13 парчета
"Пролетта идва, когато долетят щъркелите и баба приготви пролетна баница с лапад"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 опаковка
  • сирене - 300 г
  • яйца - 4 бр.
  • лапад - 1 връзка
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сода - 1 к.л.
  • олио - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и изчистваме от жилките лапада. Нарязваме го на дребно.

В тиган сгорещяваме 5 супени лъжици олио и слагаме лапада. Задушаваме го за 5-6 минути да поомекне.

В дълбока купа слагаме сиренето и го натрошаваме с вилица.

Прибавяме яйцата и разбъркваме хубаво.

Добавяме охладения лапад и киселото мляко със содата, разбита в него.

Разбъркваме всичко добре до еднородна смес.

Намазваме дъното на тавичката, в която ще печем баницата, с малко олио.

Поставяме на дъното три кори, като всяка от тях поотделно предварително намазваме с олио.

Върху трите кори разпределяме част от сместа, след което отгоре поставяме още три кори всяка от които пак намазваме с олио. Пак разпределяме плънка и така до изчерпване на всички кори и цялата смес.

Слагаме баницата да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: