Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Супа от агнешка главичка, сърце и бял дроб

Супа от агнешка главичка, сърце и бял дроб

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Супа от агнешка главичка, сърце и бял дроб
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
04/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Ароматна агнешка супа за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • агнешка глава - 1 бр.
  • агнешко сърце - сварено нарязано около 100 г
  • бял дроб - сварен нарязан около 100 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • киселец - 2 връзки
  • джоджен - нарязан 2 - 3 с.л
  • магданоз - нарязан 2 - 3 с.л
  • моркови - 2 бр. средно големи
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • вода
  • фиде - 1 шепа или някакъв вид дребна паста
  • за затройка
  • кисело мляко - 4 - 5 с.л.
  • яйцa - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете агнешката глава (време около час на силен огън) само с вода, като я обезпенявате.

Като поизстине, я обезкостете (всичко се използва месото, очите, мозъка и езика, като се обелва докато е топъл) и по-големите парчета нарежете на по-дребни.

Сърцето и белия дроб, предварително сварени, нарежете на малки парчета.

Лукът и морковите нарежете на дребно. Задушете ги в олиото и малко вода до омекване. Добавете нарязаните меса и запържете за кратко. Овкусете със сол. Долейте при готовност 1-1.5 литра вода.

Оставете супата да ври около 40 минути. Добавете нарязания на дребно киселец и фидето и варете още 10 минути. Подправете с джоджена и магданоза.

Накрая направете застройката, като разбиете киселото мляко с яйцето и малко сол.

Добавете на тънка струйка с непрекъснато бъркане от бульона на супата в купичката, за да се уравновесят температурите.

Изсипете топлата застройка на тънка струйка в самата агнешка супа и отстранете от котлона.

Супата от агнешка главичка, сърце и бял дроб е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Браво,Нина,аз не бих могла да я сготвя :)
30.04.2016 23:53
Валентин Миранов
Валентин Миранов
изглежда много вкусно и сочна
30.04.2016 23:39