Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта, добавете ванилията.
Брашното пресейте, поръсете го с щипка сол и направете кладенче. В него сложете оцет и разбитите яйца.
Разтворете маята в топло мляко. Оставете да шупне.
Замесете тестото, като постепенно наливате от маята с млякото. Месете до получаване на гладко меко тесто.
Вземете олиото и на части го добавете в тестото, като при всяко добавяне на олиото, месите тестото до пълното му поемане.
Оставете покрито с домакинско фолио на топло да втаса.
Когато видимо е увеличило обема си, разделете тестото за два малки или един голям козунак.
От тестото направете топчета с приблизително еднакъв размер, разточете ги леко и във всяко сложете по малко стафиди, омесете пак на топче и поставете във дълбока тава покрита с хартия за печене.
Така направете всички топчета. Оставете козунака да втаса отново.
Намажете с разбит белтък и поръсете със захар.
Печете на 160-170 градуса за около 40 минута, ако започне да прегаря, го покрийте с алуминиево фолио.