Карамелена торта

Валентин МирановВалентин Миранов
Помощник Готвач
44
171
28
127
1
01/05/2016
"С такива вкусни торти как да не му се прииска на човек да има рожден ден всеки ден "
Приготвяне50 мин.
Готвене70 мин.
Общо120 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 296
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • За карамела
  • захар - 8 с. л.
  • вода - 3 - 4 с. л.
  • За крем карамела
  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 800 мл.
  • захар - 2 ч. ч.;
  • ванилия - 1 бр. на прах
  • За блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч. ч.
  • брашно - 1 ч. ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • бял шоколад - за отгоре малко
* мерки и количества
Карамелена Торта

Начин на приготвяне

В тенджерка изсипваме захарта и водата и поставяме на котлона, бъркаме до получаването на карамел. След което го махаме от огъня и го изсипваме в тава и го оставяме да се втвърди.

За крем карамела: В купа чупим яйцата, добавяме захарта, разбиваме хубаво, след което добавяме млякото и ванилията, разбиваме отново хубаво. Получената смес изсипваме в тавата върху карамела. Печем го на водна баня в слаба фурна.

На блата: В купа чупим яйцата, добавяме захарта, разбиваме хубаво, след което постепенно прибавяме брашното, смесено с бакпулвера.

Щом крем карамелът е готов, изсипваме готовата смес върху него и печем във фурна за около 30 минути на 180 градуса. Щом стане готов, го оставяме да изстине и след това го обръщаме в голям поднос за торта.

Отгоре го поръсваме с настърган бял шоколад или по желание.

Подложки за парче торта за еднократна употреба 100 бр
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Подложки за парче торта за еднократна употреба 100 бр
7.50 лв.
Виж ››

Когато има торта, има и гости, които искат да я опитат, а как по-добре би станало това от поднасянето ѝ върху подложка за торта. Спестете си време с картонените подложки за парче торта - хапвате доволно, хвърляте удобно!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар