Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак с парченца локум

Козунак с парченца локум

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Козунак с парченца локум
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
55 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
105 мин.
Порции
1 бр.
"НЕ на диетите! ДА на козунака!"

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакет
  • захар - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр. /единия жълтък е за намазване/
  • вода - 2 в.ч. хладка
  • олио - 1 в.ч.
  • сол
  • брашно - колкото поеме
  • локум - 1 кутия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладка вода се добавя захар и мая и се оставя да се разтварят. След това се добавят яйцата, олиото и солта.

Брашното се добавя постепенно. Омесва се меко тесто. Оставя се да почине.

Локумът се нарязва на малки парчета. Втасалото тесто се разточва съвсем леко и се поръсва с парченцата локум. Отново се омесва.

Тестото се разделя на три равни части и се плете на плитка.

Внимателно се поставя в специална, предварително намазнена тава, намазва се отгоре с жълтък, по желание може да се поръси и със захар, и се пече във предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1
50
40
30
20
11
Дай твоята оценка: